Bistra

Dolina Bistre je ujeta med vrhovi Bela peč (1423 m) in Veliki Travnik (1637 m) na jugu ter Oražev hrib (1300 m) in Kneževa špica (1222 m) na severu.

BISTRA

Dolina Bistre je ujeta med vrhovi Bela peč (1423 m) in Veliki Travnik Hublot 909.OX.1120.RX Replica(1637 m) na jugu ter Oražev hrib (1300 m) in Kneževa špica (1222 m) na severu.

Kmečki domovi so večinoma na dnu doline, pobočja nad njo so strma in gozdnata. Posebnost Bistre so koroški čebelnjaki, ki so se v največji meri ohranili prav na tem območju. Med naravnimi znamenitostmi so stara in redka drevesa, posebnost pa so smreke-svečniki v Ježevih repih. V času 2. svetovne vojne je delovala pod Belo pečjo partizanska bolnišnica, ki je obnovljena in posvečena borki Pepci Tomazin.

V Bistri živi 94 ljudi, na dveh kmetijah imajo ekološko kmetovanje, kmetija Plaznik je turistična kmetija.

V dolini Bistre Avtor: Damijan Kljajič

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki