Črna na Koroškem – Andrejev dom

Iz Črne imamo dve varianti do Slemena, cesti se razcepita že na robu samega kraja. Prva varianta nas …

Črna (573 m)–Javorje–Andrejev dom na Slemenu (1096 m)

Iz Črne imamo dve varianti do Slemena, cesti se razcepita že na robu samega kraja.

Prva varianta nas vodi naravnost ob Javorskem potoku. Cesta vodi skozi neposeljeno dolino, kmetije so nad potokom. Vzpon poteka večinoma po osvežujočem gozdu vse do cerkvice sv. Vida, kjer se po zložni cesti pripeljemo do Andrejevega doma. Ta cesta je, razen v zgornjem delu, asfaltirana.

Pri drugi varianti zavijemo na levo čez Javorski potok v smeri Javorje. Cesta je sprva asfaltirana, nato kmalu preide v makadam. Peljemo se po slikoviti poti skozi Javorje, mimo pravih koroških domačij, pot nam nudi precej lepih razgledov na Zg. Mežiško dolino z vrhovi Pece, Olševe in Smrekovškega pogorja. Na Ciganiji se cesta uravna, mimo cerkvice sv. Vida prispemo na Sleme in k Andrejevem domu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki