Mozirje – Dom na Smrekovcu

Cesta se prične pred mozirsko zadrugo, ki je za (pred) bencinsko črpalko Mozirje. Odcep je označen s smerokazom …

Mozirje (340 m)–Libija–Kramarica-Dom na Smrekovcu (1375 m)

Cesta se prične pred mozirsko zadrugo, ki je za (pred) bencinsko črpalko Mozirje. Odcep je označen s smerokazom Bele Vode/Lepa Njiva. Sprva se vozimo po asfaltni cesti po dolini Libije mimo manjših zaselkov in posameznih kmetij.

Vseskozi vozimo ob potoku Libije. Po približno 7 km se dolina razširi, v njenem zatrepu se asfalt konča in nadaljujemo po makadamski cesti. K slikovitosti poti čez ozko dolino Libije pripomorejo številni manjši slapovi, stari mlini in pogledi na peči, ki se strmo dvigujejo nad nami.

Na križišču pri Luku v Belih Vodah krenemo v smeri Smrekovec. Sedaj se vozimo vseskozi ob potoku Štajerske Kramarice. Po daljšem vzponu dosežemo gozdno cesto, po kateri bi prišli iz smeri Belih Vod. Tukaj krenemo levo, kmalu dosežemo razpotje poti na Kramarici (1160 m), kjer je nadaljevanje dobro označeno. Po zložni cesti dosežemo Dom na Smrekovcu.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki