Šoštanj – Bele Vode – Andrejev dom

V Šoštanju krenemo proti severozahodu, v smeri Florjan. Peljemo se mimo novega naselja Pohrastnik, na križišču, ki ga krasi lipa, zavijemo v smeri Bele Vode in nadaljujemo …

Šoštanj (360 m)–Bele Vode–Andrejev dom na Slemenu (1096 m)

V Šoštanju krenemo proti severozahodu, v smeri Florjan. Peljemo se mimo novega naselja Pohrastnik, na križišču, ki ga krasi lipa, zavijemo v smeri Bele Vode in nadaljujemo ob potoku Šentflorjanščica. Po 6 km pridemo do mogočne stare hiše pri Mostnarju, kjer zavijemo desno, v smeri Belih Vod.

Pri gostišču Grebenšek se začne vzpon, ki je na začetku začinjen z daljšim klancem. Vožnja skozi Bele Vode nudi lepe razglede na hribovsko vas z romarsko cerkvijo Sv. Križa in daljno okolico vse do Pohorja. Pri kmetiji Počivalnik (980 m), ki je lepa točka razgleda in zasluženega počitka, se asfaltna cesta prevesi v makadam in postane občutno zložnejša. Kmalu dospemo do lovske koče Križnik, kjer zavijemo desno, v smeri Slemena.

Nadaljnja pot vodi skozi osvežujoč gozd, preko blagih vzponov dosežemo Sleme, pred njim je odcep za Andrejev dom.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki