Šoštanj – Dom na Smrekovcu

V Šoštanju krenemo proti severozahodu, v smeri Florjan. Peljemo se mimo novega naselja Pohrastnik, na križišču, ki ga krasi lipa, zavijemo …

Šoštanj (360 m)–Bele Vode–Dom na Smrekovcu (1375 m)

V Šoštanju krenemo proti severozahodu, v smeri Florjan. Peljemo se mimo novega naselja Pohrastnik, na križišču, ki ga krasi lipa, zavijemo v smeri Bele Vode in nadaljujemo ob potoku Šentflorjanščica. Po 6 km pridemo do mogočne stare hiše pri Mostnarju, kjer zavijemo desno v smeri Belih Vod.

Pri gostišču Grebenšek se začne vzpon, ki je na začetku začinjen z daljšim klancem. Vožnja skozi Bele Vode nudi lepe razglede na hribovsko vas z romarsko cerkvijo Sv. Križa in daljno okolico vse do Pohorja. Vseskozi vozimo po smerokazih za Smrekovec oz. zmeraj navzgor vse do kmetije Počivalnik (980 m), kjer cesta postane občutno zložnejša.

Tu se asfalt prevesi v makadam, nadaljujemo skozi smrekovške gozdove, po krajših vzponih dosežemo križišče na Kramarici (1160 m), od koder je le še nekaj kilometrov prijetne poti do Doma na Smrekovcu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki