Savinjsko gozdarsko društvo

Čeprav so cilji in naloge društva zastavljeni zelo široko, je zadnja leta društvo aktivno predvsem na področju povezovanja zaposlenih na Zavodu …

Savinjsko gozdarsko društvo SaGD

»Savinjsko gozdarsko društvo so občani ustanovili z namenom, da bi z združevanjem gozdarskih strokovnjakov in drugih, posebej zainteresiranih posameznikov, prispevali k izboljšanju gospodarjenja z gozdom in gozdnim prostorom, k izboljšanju okolja in kakovosti življenja.«

Čeprav so cilji in naloge društva zastavljeni zelo široko, je zadnja leta društvo aktivno predvsem na področju povezovanja zaposlenih na Zavodu za gozdove Slovenije – OE Nazarje, na Gozdnem gospodarstvu Nazarje, upokojenih gozdarjev in nekaterih drugih članov društva v okviru strokovnih ekskurzij v tujino in po Sloveniji, strokovnih izobraževanj, sodeluje pa tudi z drugimi društvi pri projektih varstva narave. Sodelovali smo s strokovnimi prispevki z Društvom za zaščito voda Dreta, ta prispevek pa je eden od rezultatov sodelovanja s Planinskim društvom Šoštanj pri projektu za ohranitev Smrekovca.

SaGD je v začetku leta 2002 organiziralo dobro obiskano slovensko gozdarsko smučarsko prvenstvo v Logarski dolini, vsako leto sodeluje tudi na odmevnem gozdarskem tekmovanju v organizaciji Zavoda za gozdove Slovenije – OE Nazarje.

Društvo je sodelovalo z manjšimi projekti na področju varstva in urejanja okolja z občinami Nazarje, Mozirje in Ljubno.

Gozd je stična točka vseh aktivnosti SaGD Avtor: Vid Preložnik

 

Z raftinga po reki Tari, ekskurzija v Črno goro v septembru 2004 Avtor: Anton Breznik

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki