Bele Vode-Dom na Smrekovcu

Pot se prične pri gostišču Grebenšek v Belih Vodah, ki je 6 km oddaljeno od Šoštanja. Po dolini potoka Bele Vode se vzpnemo čez vznožje Kriške gore, na kateri stoji znana cerkev …

Bele Vode–Dom na Smrekovcu (1377 m)

4 ure, lahka pot

Pot se prične pri gostišču Grebenšek v Belih Vodah, ki je 6 km oddaljeno od Šoštanja. Po dolini potoka Bele Vode se vzpnemo čez vznožje Kriške gore, na kateri stoji znana cerkev Svetega Križa. Preko Honeca se spustimo v naslednjo dolino potoka Štajerska Kramarica do Luka, kjer se po brvi pot povzpne na Brloško.

Pri opuščeni kmetiji Sp. Brložnik se nam odpre razgled na samotno dolino Zaloke, kjer gorske kmetije še vedno vztrajajo. Pot čez travnike poteka mimo kapelice, od koder je čudovit razgled na Bele Vode, Šaleško dolino in obrobno šaleško hribovje, vse tja do Pohorja. Nadaljujemo čez gozd ter se počasi vzpenjamo do Doma na Smrekovcu.

Od planinske postojanke je le še ½ ure do vrha Smrekovca.

Pogled s Honca na Brloško, v ozadju Smrekovec Avtor: Damijan Kljajič

 

Kažipot na Honcu Avtor: Matej Novak

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki