Črna na Koroškem-Kogelnik-Kramarica

Iz središča Črne gremo mimo pokopališča na smučišče. Markacija na kapelici nas usmeri do kmetije Kogelnik. Nad kmetijo vodi pot v gozd na gozdno cesto, ki jo prečimo in stopimo …

Črna na Koroškem–Kogelnik–Ludranski  vrh–Kramarica (1124 m)

3.30 ure, lahka pot

Iz središča Črne gremo mimo pokopališča na smučišče. Markacija na kapelici nas usmeri do kmetije Kogelnik. Nad kmetijo vodi pot v gozd na gozdno cesto, ki jo prečimo in stopimo na stezo. Po njej nadaljujemo v isti smeri po strmem južnem pobočju Ludranskega vrha. Na rob planote pridemo nad dvema grapama, v prvi se oglaša Božičev, v drugi pa Režmanov slap. Zatem tik na vzhodni strani zaobidemo najvišji vrh – Ludranski vrh (1219 m) in pot nadaljujemo do kmetije Najovnik. Tukaj je znana Najovska lipa. Lipa slovi kot največja v Sloveniji.

Od tod hodimo skoraj po ravnem, deloma skozi gozd ali po travnem svetu mimo kmetije Končnik do kmetije Pudgar ali Pudgarskega, kjer je bila do leta 1980 planinska postojanka. Od Pudgarja krenemo naravnost po gozdni cesti, kot kaže smerokaz, na sedlo Kramarice.

Avtor: Robert Krajnc

 

Božičev slap pod Ludranskim vrhom Avtor: Tomo Jeseničnik

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki