Črna na Koroškem-Kramarica

Iz Črne krenemo mimo Plečnikovega spomenika v središču vasi po regionalni cesti proti Šoštanju ob Javorskem potoku, do razpotja in smerne table pri …

Črna na Koroškem–Silvester–Kramarica (1124 m)

2 uri, lahka pot

Iz Črne na Koroškem krenemo mimo Plečnikovega spomenika v središču vasi po regionalni cesti proti Šoštanju ob Javorskem potoku, do razpotja in smerne table pri Drolu (30 min.). Tod krenemo v stransko dolino Koroške Kramarice. Po 20 min. zložne hoje prispemo v zaselek Prhanijo. Zatem se začne pot dvigovati vse do zadnje kmetije Silvester. O tem kmetu je ohranjena zanimiva pripovedka, ki jo je zabeležil Vinko Moderndorfer v knjigi Koroške narodne pripovedke in govori, kako je Silvester na nenavaden način obogatel na račun potnikov. Pri tem so mu pomagali škratje, ki so spečim potnikom jemali denar.

Nad kmetijo nas pot vodi v gozd na najbolj strm del poti, ki se malo unese na manjši uravnavi, ki ji pravijo Jama. V 35 min. smo iz gozda na prelazu Kramarica, na nekdanji koroško-štajerski meji, kjer vodijo poti na vse strani.

Avtor: Robert Krajnc

 

Avtor: Robert Krajnc

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki