Črna na Koroškem-Travnik

Iz središča vasi mimo zaselka Pristava do začetka Bistre, kakor se imenuje naselje samotnih kmetij v dolini istoimenskega potoka, teče lepa asfaltna cesta. To je vse do …

Črna na Koroškem–Bistra–Bela peč–Antejevo zavetišče (1548 m)

4.30 ure, lahka pot

Iz središča vasi mimo zaselka Pristava do začetka Bistre, kakor se imenuje naselje samotnih kmetij v dolini istoimenskega potoka, teče lepa asfaltna cesta. To je vse do prve razširitve, kjer stoji lesena koča in kjer se gozdna cesta razdeli: levi krak vodi na Pudgarsko, desni pa v Bistro. Slednji nas pripelje po eni uri v zaselek Mlinarsko. Malo naprej je odcep markirane poti, ki ga označuje smerna tabla. V bližini je kapelica. Od tod gremo mimo kmetije Osojnik, nato nad njo v gozd in po kolovozu v breg, naprej na Knezovo planino. Nad njo pa smo že na sedlu Bela peč (1350 m).

Pri smernih tablah se priključimo na slovensko planinsko pot, ki nas pripelje do Antejevega zavetišča.

Avtor: Tomo Jeseničnik
Slap pod Belo pečjo Avtor: Tomo Jeseničnik

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki