Ljubenske Rastke–Komen

Najstarejša planinska pot iz ljubenske strani vodi na vrh Komna, ki je najvišji vrh Smrekovškega pogorja. Pot se prične za staro šolo v Rastkah strmo vzpenjati in že kmalu pridemo do lipe pri kmetiji Furland. Po krajšem …

Ljubenske Rastke–Komen (1684 m)

3 ure, lahka pot

Najstarejša planinska pot iz ljubenske strani vodi na vrh Komna, ki je najvišji vrh Smrekovškega pogorja. Pot se prične za staro šolo v Ljubenskih Rastkah strmo vzpenjati  in že kmalu pridemo do lipe pri  kmetiji Furland. Po krajšem postanku nadaljujemo v blagem vzponu do Rabonovega križa, kjer se nam odpre čudovit razgled na Komen in kmetije v njegovem okrilju. Nato prečkamo gozdno cesto in se po travnikih vzpnemo do kmetije Tratnik, ki je hkrati tudi zadnja kmetija na naši poti. Po poti skozi gozd dospemo na Vahto, kjer je spomenik padlim žrtvam NOB, umetelno izklesan iz lesa. Na Telečjih pečeh se pot obrne proti vzhodu, po krajšem vzponu dosežemo ovršje Komna.

Vrh Komna je zanimiv zaradi andezitne stene, ki je opazno dvignjena nad slemenastim površjem Smrekovškega pogorja.

Proti vrhu Komna. Avtor: Tomo Jeseničnik

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki