Ljubno-Smrekovec

Na Smrekovec se lahko iz Ljubnega ob Savinji odpravimo po gozdni cesti do Ljubenskih Rastk, kjer se pot nadaljuje ob cesti nad potokom Krumpah, ki pelje na koroško …

Ljubno–Atelsko sedlo (1317 m)–Dom na Smrekovcu

3 ure, lahka pot

Na Smrekovec se lahko iz Ljubnega ob Savinji odpravimo po gozdni cesti do Ljubenskih Rastk, kjer se pot nadaljuje ob cesti nad potokom Krumpah, ki pelje na koroško stran. Prav kmalu pridemo do Raskovke, kjer je spomenik padlim za svobodo v 2. svet. vojni.

Hojo nadaljujemo po pešpoti ob potoku do kmetije Vrnivšek, od katere pa do danes ni ostalo praktično ničesar več,  razen nekaj golega zidovja. Pot nas nato vodi ob istem potoku naprej in mimo Pinturja, kar je najstrmejši del naše poti. Tudi ta kmetija je že zdavnaj zapuščena in zarasla, da od nje praktično ni ostalo ničesar razen imena. Na Atelskem sedlu se pot zravna in po par sto metrih že pridemo do Doma planincev na Smrekovcu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki