Ljubno – Travnik

Na Ljubnem pri gostišču Petrin prečkamo cesto in gremo do cerkve sv. Jožefa na Rosuljah. Nadaljujemo po poti do kmetije Sedelšak, ki nudi čudovit razgled na širšo okolico. Po 15 min. hoje …

Ljubno–Zelenjak–Antejevo zavetišče na Travniku (1548 m)

4 ure, lahka pot

Na Ljubnem pri gostišču Petrin prečkamo cesto in gremo do cerkve sv. Jožefa na Rosuljah. Nadaljujemo po poti do kmetije Sedelšak, ki nudi čudovit razgled na širšo okolico. Po 15 min. hoje pridemo do cerkve sv. Primoža nad Ljubnim, kjer se za nekaj časa pot skoraj zravna. Nato pridemo do kmetije Purkat, pri kateri planinska pot prečka gozdno cesto in se vzpne naprej preko Zelenjaka.

Greben Zelenjaka (1228 m) je porasel z gozdom, od tod izhaja tudi njegovo poimenovanje. Na vrhu grebena se zopet nekoliko bolj strmo dvignemo do Malega Travnika (1532 m), na pobočjih katerega je pastirski hlev in nova pastirska koča. Po zložni poti pridemo na Travnik do lepo preurejenega Antejevega zavetišča.

Razgledni stolp pod Velikim Travnikom. Avtor: Matej Novak

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki