Mozirska koča-Dom na Smrekovcu

Mozirska koča stoji na kraški planoti Golte, ki poleg smučanja pozimi nudi tudi prijetne sprehode po zanimivi pokrajini. Od koče imamo …

Mozirska koča–Kal–Dom na Smrekovcu (1377 m)

3 ure, lahka pot

Mozirska koča stoji na kraški planoti Golte, ki poleg smučanja pozimi nudi tudi prijetne sprehode po zanimivi pokrajini. Od koče imamo v smeri Smrekovca dve varianti poti.

Varianta čez Boskovec (1588 m) nas pelje čez Požganijo, pašne travnike, kjer je priljubljeno vzletišče za jadralne padalce. Na Boskovcu so domačini postavili lesen razgleden stolp.

Druga varianta nas pelje mimo jame Ledenice, ki se prične z udornim prostorom in nadaljuje v brezno. Mikroklima brezna obdrži sneg in led vse do poletnih dni. Svoj čas so led ljudje koristili, od tod izhaja tudi poimenovanje navpične jame.

Obe varianti se združita pred Kalškim grebenom, kjer preko travnikov dosežemo smrekovške gozdove in kmalu nato še Dom na Smrekovcu.

Razgledni stolp na Boskovcu Avtor: Matej Novak

 

V začetku poletja najdemo tudi kukavičevke, ki sodijo med zavarovane rastline. Avtor: Matej Novak

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki