Sleme-Dom na Smrekovcu

Pot pričnemo pri Andrejevem domu na Slemenu (1096 m), do koder lahko pridemo po poti s Plešivca (Uršlje gore), Šentvida ali Belih Vod (po dolini Slanice). Zložna pot po gozdu na …

Sleme–Dom na Smrekovcu (1377 m)

2.30 ure, lahka pot

Pot pričnemo pri Andrejevem domu na Slemenu (1096 m), do koder lahko pridemo po poti s Plešivca (Uršlje gore), Šentvida ali Belih Vod (po dolini Slanice). Zložna pot po gozdu na vzhodnem delu Smrekovškega pogorja nas vodi pod Staknečim vrhom (1258) na Kramarico, kjer stoji lepo obnovljena kapelica, poleg nje pa še spominsko obeležje padlim borcem XIV. divizije. Kramarica je bila v dobi tovorništva pomemben preval med Šaleško in Savinjsko dolino ter Koroško, hkrati je tu potekala tudi deželna meja med Koroško in Štajersko. Kmalu za kapelico na Kramarici prečka planinska pot križišče gozdnih cest, od koder vodi sprva navkreber, nato pa zlagoma dosežemo Dom na Smrekovcu.

Pot sodi v slovensko planinsko pot.

Pri kapelici na Kramarici. Avtor: Damijan Kljajič

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki