Smrekovec-Travnik

Prečenje Smrekovškega pogorja nudi krasne razglede na sosednje vrhove Plešivca, Pece, Raduhe, v ozadju ostaja šaleško hribovje, pred nami se razpenjata Zadrečka in Savinjska dolina s …

Smrekovec–Krnes–Komen (1684 m)–Travnik

4 ure, lahka pot

Prečenje Smrekovškega pogorja nudi krasne razglede na sosednje vrhove Plešivca, Pece, Raduhe, v ozadju ostaja šaleško hribovje, pred nami se razpenjata Zadrečka in Savinjska dolina s planotami Dobrovelj, Menine in osrčjem Savinjskih Alp, na severni strani pa koroške doline Bistre, Koprivne in Tople.

Pot vodi preko posameznih kopastih vrhov pogorja, zlagoma se spušča ter ponovno vzpenja. Vseskozi pa nudi zanimiv sprehod skozi raznoliko naravo Smrekovškega pogorja. Prvi vrh na poti je Krnes (1613 m), ki se dviguje nad povirjem potoka Krumpah. Po delno skalnatem pobočju dosežemo najvišji vrh pogorja – Komen, 1684 m. Vrh je zanimiv zaradi stene zelenkastega andezita. Pod vrhom je lesena cerkvica Dobrega pastirja. Pot čez gozd nas po dobri uri hoje pripelje do pašnikov planine Travnik, nad katerimi so domačini postavili razgleden stolp. Pod Travnikom je planinska postojanka Antejevo zavetišče.

Pot je del slovenske planinske poti.

Avtor: Matej Novak

 

S poti po pogorju. Avtor: Martina Pečnik

 

Avtor: Milan Cerar

 

Pogled z vrha Smrekovca čez pogorje Avtor: Martina Pečnik

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki