Topolšica-Sleme

Topolšica je z zdraviliščem in bazeni termalne vode priljubljen cilj obiskovalcev, tudi pohodnikov, ki imajo od tod zanimivo speljano pot na …

Topolšica–Lom–Sleme (1086 m)

2.30 ure, lahka pot

Topolšica je z zdraviliščem in bazeni termalne vode priljubljen cilj obiskovalcev, tudi pohodnikov, ki imajo od tod zanimivo speljano pot na Sleme.

Planinska pot pelje čez Lom, po prisojni strani te kraške planote, ki nudi lepe razglede na Šaleško dolino. Po vzponu na planoto hodimo mimo velikih kmetij, kot sta Vodovnik in Žlebnik, dvorišče obeh domačij krasita mogočni lipi, pri Žlebniku je spominsko obeležje padlemu pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu.

Od Žlebnika se pot vije skozi gozd, mimo domačije Orel vse do Slemena, kjer je planinska postojanka Andrejev dom.

Planota Lom (slikano s Pohrastnika pri Šoštanju) Avtor: Damijan Kljajič

 

Pesnik Karel Destovnik – Kajuh je padel kot borec XIV. divizije. Njegova zapuščina so pesmi, ki povzemajo klic človeka po svobodi in miru. Avtor: Damijan Kljajič

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki