Vrh Smrekovca

Smrekovško pogorje je poimenovano po Smrekovcu, čeprav to ni najvišji vrh v pogorju. Je pa zaradi svoje lege in slikovitosti razgleda priljubljen …

Vrh Smrekovca (1577 m)

Smrekovško pogorje je poimenovano po Smrekovcu, čeprav to ni najvišji vrh v pogorju. Je pa zaradi svoje lege in slikovitosti razgleda priljubljen cilj planincev od blizu in daleč. Vrh predstavlja vzhodni del pogorja, ki se tu prvič vzpne nad Slemenom. Sam vrh leži v Občini Šoštanj, je pa njegovo vznožje stičišče še dveh občin, in sicer Ljubnega ob Savinji in Črne na Koroškem.

Na vrh vodi samo ena planinska pot od Doma na Smrekovcu, od koder potrebujemo za vzpon na vrh dobre ½ ure. Tik pod vrhom se na jugozahodni strani pot priključi na slovensko planinsko pot, ki vodi dalje po Smrekovškem pogorju.

Smeri razgledov z vrha Smrekovca Avtor: Matej Novak

 

Avtor: Matej Novak

 

Avtor: Matej Novak

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki